Både tv- och datorspel är en form av digitala spel som människor i alla möjliga åldrar håller på med. Att spela digitala spel engagerar många människor och det beror nog på det breda utbudet av spel. Det finns ett flertal spelkonsoler som exempelvis Nintendo. Deras senaste spelkonsol Nintendo Switch är en bärbar och stationär spelkonsol i ett. Själva konsolen är en handhållen enhet med tillhörande handkontroller och en LCD-skärm av toppkvalité som är inbyggd. Du kan spela på olika sätt. Antingen kan du använda den som en handhållen enhet eller så kan du docka konsolen till en vanlig tv. Det är en konsol som passar både vuxna och barn. Om det är barnen som spelar mest finns det en app du som förälder kan ladda ner för att kunna sätta tidsgränser och spärra möjligheten att ladda ner vissa typer av spel. Det finns ett flertal spel till Nintendo Switch. De mest kända spelen är Zelda, Super Mario, Mario Kart, Super Smash Bros. och Pokémon.

Spela digitala spel som fritidsintresse

Tv-spel kan du spela på olika sätt. Det är vanligt att spela ensam eller att spela mot en eller flera personer som befinner sig i samma rum. Numer är det också vanligt att spela med andra över nätet eller att koppla samman flera konsoler med varandra. Att spela mot varandra över nätet är också vanligt att göra när du spelar olika datorspel. Datorspel är också en spelform som är väldigt populär.

Digitala spel utvecklar barn

Det är inte konstigt att olika typer av digitala spel är populära. Det är socialt även om spelarna inte är i samma rum. Det digitala spelandet är inte heller åldersbundet. Digitalt spelande börjar tidigt i åldrarna och det är många vuxna som oroar sig över barnens spelande. Att spela behöver inte alls vara dåligt för barn. Att spela digitala spel kan faktiskt vara väldigt utvecklande. Många spel är lärorika, som att barnen lär sig hantera känslor. Känslan att lyckas med något kontra att behöva hantera känslan av besvikelse. Som förälder kan det vara bra att finnas nära till hands för att kunna hjälpa och förklara sådana situationer.