Datorer och framtidens spännande teknik

Från att de första datorerna tillverkades för kommersiellt bruk år 1951, har datorer idag utvecklats med rasande fart och med avancerad teknik. Stationära datorer och laptops används flitigt idag både på företag och av privatpersoner. Ny teknik gör att en laptop idag kan vara riktigt tunn och vissa är även vikbara.

Datorer på arbetsplatser

Idag ser man allt mer bärbara laptops på en arbetsplats men det finns även stationära datorer på plats i ett kontor. Fördelen med en laptop, är om man vill arbeta hemma och vill kunna ta med sig jobbdatorn hem. En stationär dator kan behövas på arbetsplatsen om man behöver mer processorkraft eller större hårddisk och mer minne. Dessutom har man oftast en mycket större skärm till en stationär dator. De finns en mängd bra tips på bra stationära datorer om man har svårt att välja modell och prestanda. En del stationära datorer lämpar sig även bättre för gaming och onlinespel. Om man äger ett företag, kan man behöva ta hand om mycket pappersarbete, särskilt när det kommer till avtal som ska hanteras och skrivas under. Vill man få en effektiv avtalshantering, kan precisely.se se till att automatisera och minimera avtalshanteringen genom smarta, digitala tjänster!

Laptops och nya tekniska lösningar

Om man går i köptankar för en bärbar dator, kan det vara skönt att få

tips inför att köpa laptop som är bra att veta om innan man köper. Det finns massor av ny teknik som underlättar när man använder en laptop. Nu har man även pekskärmar till laptops som ska fungera likadant som när man använder en mobiltelefon. Man har nyligen även uppfunnit en teknik som heter AMOLED. De nya skärmarna i Samsungs laptopskärmar, består av en smart teknik och klar bild med AMOLED som ger en bättre upplevelse för laptopanvändaren. AMOLED står för Active Matrix Organic Light Emitting Diode som bland annat är en tunn film med avancerad teknik och pixlar.