Skydda din dator med bra luftkvalitet och ventilation

Alla som äger en dator och andra tekniska apparater känner väl till hur viktigt det är med en bra luftkvalitet. Bra luftkvalitet förebygger dammansamling och smuts som kan skada datorn och påverka livslängden på den. Hur påverkar damm datorns prestanda och livslängd? Det damm kan göra är att blockera datorns ventiler och stoppa kall luft från att komma in i och varm luft från att ta sig ut. Detta gör att datorn blir överhettad och leder i sin tur till att den fungerar långsamt och kan vara instabil. Av denna anledning är det klokt att placera datorn på en plats med bra ventilation som är lätt att hålla ren.

Anlita experter på luftkvalitet och gör en ventilationskontroll

 

Kom ihåg att en bra luftkvalitet inte bara är viktigt för skydda datorer och tekniska apparater. Luftföroreningar som damm, gaser och radon utgör ett stort hot mot hälsan och är orsaken till tusentals sjukdomar och dödsfall i Sverige.

Till skillnad mot damm är radon en osynlig gas som kan fastna på dammpartiklar och komma in i lungorna. Inne i lungorna kan radon släppa ut skadliga partiklar som kan ge upphov till mutationer och DNA-skador. Dessa skadliga förändringar ökar risken att utvecklas till cancer, så mycket att radon numera är den främsta orsaken till lungcancer efter rökning. Den goda nyheten är att det finns lösningar och den första rekommendationen är att klicka in på https://radea.se/ och kika på deras ventilationsguide. Radea är ett miljöteknikföretag som är experter på luftkvalitet och erbjuder en kostnadsfri ventilationskontroll i ditt hem. Radea erbjuder en mängd tjänster som ger dig en bättre luftkvalitet:

  • Radonbesiktning.
  • Radonsanering.
  • FTX-ventilation.
  • Projektering för ventilation.
  • Montering av ventilationsanläggning.
  • Kanalrensning i ventilationssystem.
  • Obligatorisk ventilationskontroll (OVK).

Precis som Radea nämner är luftkvaliteten i ditt hem avgörande för hälsan eftersom en person andas flera liter luft per minut. Eftersom luftföroreningar oftast är osynliga och luktfria är de svåra att upptäcka, så för att vara på den säkra sidan är det alltid bäst att anlita proffs som kan allt om luftkvalitet och ventilation. Radea ser till att ditt hem blir ett riktigt luftslott och att luften varken skadar dig eller din dator. Klicka in på Radeas hemsida redan nu och boka en tid genom att fylla i deras enkla formulär!