Om du jobbar inom teknik, data eller som ingenjör och arbetar på frilansbasis kan coworking i Stockholm kanske vara något. När du arbetar som frilansare kan det ibland bli lite ensamt. Att då hyra en kontorsplats med andra personer kan vara väldigt upplyftande. Det spelar ingen roll inom vilket område du arbetar när du hyr en kontorsplats. När du hyr en kontorsplats kan du hitta likasinnade även om ni inte arbetar inom samma bransch. Att ha en fast arbetsplats som du kan gå till har sina fördelar. Det kan vara viktigt att ta dig ut ur hemmet vissa dagar. Men bara för att du hyr en kontorsplats behöver du inte vara där varenda dag utan har fortfarande friheten att välja var du ska arbeta.

Populärt att frilansa

Att jobba som frilansare blir allt mer populärt. Varför det är så attraktivt kan vara för att många själva vill kunna bestämma vad de ska jobba med och var. Om du vill börja jobba som frilansare och är utbildad inom teknik ska du absolut kolla upp vilka förutsättningar som finns.

Håll dig uppdaterad

Att jobba som frilansande webbutvecklare är något som är eftertraktat, vilket mest beror på att företag är mer aktiva på internet och vill ha en bra digital närvaro. Som webbutvecklare jobbar du med att designa och programmera webbsidor. Det kräver att du kan din grej om du vill jobba inom detta område. Om du vill stå dig i konkurrensen mot andra frilansare är det viktigt att du hela tiden har den kunskapen och håller dig uppdaterad om vilka trender som råder inom just ditt expertområde. Att hela tiden utveckla dina färdigheter kommer du att ha nytta av. Om du arbetar inom programmering finns det massor med gratismaterial på nätet som du kan ta del av för att utveckla din förmåga.

Nätverka med andra i branschen

Oavsett om du är ny eller inte är det bra att nätverka. Att ägna dig åt nätverkande gör att du träffar personer inom samma bransch och knyter kontakter. Du kan utbyta kunskap, tips och erfarenheter med andra i samma sits som du. Dessutom kan det vara väldigt bra att ha ett stort nätverk. Det går att nätverka online och träffa personer fysiskt. Det kan vara bra att göra både och. Du kanske till och med träffar nya kunder när du är ute och nätverkar. Att träffa andra inom samma bransch och knyta nya kontakter har aldrig varit enklare än vad det är nu.